Vilka betalningsalternativ finns?

Betalning kan ske mot faktura, delbetalning, banköverföring, kort och Swish.
All försäljning sker mot identifiering med Bank-id eftersom det är 18 årsgräns i hela vår butik.
Vid godkänd kreditprövning kan ni handla mot faktura och delbetalning från Billmate, vid ej godkänd kreditprövning kan ni betala med kort, banköverföring eller Swish.

När kommer min faktura?

Efter köpet är genomfört skickas fakturan till angiven e-postadress, om du inte får fakturan inom 1-2 dagar ber vi dig att kontakta Billmate, telefonnummer: 040 – 30 35 00, email: [email protected] eller webb: www.billmate.se

Är det säkert att betala med kort?

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online betalning i Sverige och EU.

Vid kortbetalning är säkerhet den kanske allra viktigaste faktorn. Korttransaktionerna hostas hos Swedbank Pay som är PCI-DSS Level 1 certifierad. Alla transaktioner är uppsatt med 3D-Secure, Verified by Visa och MasterCard Secure Code. Att vi även har verktyg för att förhindra bedrägerier inbyggda i vår lösning är en självklarhet. 


Hur lång är leveranstiden?

Alla beställningar som färdigställs innan klockan 11.00 kommer att skickas från oss med DHL ServicePoint oftast samma dag till närmaste paketombud. Normalt når paketet ditt paketombud efterföljande dag (helgfri vardag).

Mindre beställningar skickas per brev med posten och där kan leveranstiden variera allt mellan 2-5 arbetsdagar. 

I vissa fall kan längre leveranstider förekomma på grund av omständigheter utom vår kontroll.

Vad kostar frakten?

Vi tillämpar enhetsfrakt i Sverige, det betyder att du endast betalar 69 kr oavsett hur mycket du handlar, med undantag när vi har erbjudanden.

Skickar ni utomlands?

Nej, vi skickar endast paket inom Sverige.

Får jag leveransbekräftelse?

Ja, alla beställningar får en bekräftelse när paketet är packat, det kommer även ett spårningsnummer för att kunna följa ditt paket.


Är det farligt att röka e-cigarretter?

Studier kring e-cigaretter visar att det är ett bättre alternativ för rökare som inte kan sluta röka. E-cigaretten är inte heller helt ofarlig och man kan uppleva en del biverkningar, de flesta biverkningar har att göra med hosta och irritation i halsen och är inte allvarliga, dessutom är de temporära och forskning visar att hälsofördelarna är många.

  • Både nybörjare och vana vejpare kan få hosta genom att inhalera ånga från en e-cigarett, det är för att ångan kan irritera halsen vilket är fullt normalt.
  • Vissa rökare som har astma och som gått över till vejping känner en viss förbättring mot sin astma, medans vissa inte känner någon märkbar skillnad. Men enligt forskning har det visat sig att vejping är bättre att använda sig av än traditionella cigaretter.
  • E-vätska drar till sig fukt och på så vis orsaka ömhet och uttorkning i hals, mun och läppar. Genom att dricka mycket vätska så förhindrar man uttorkning.
  • Huvudvärk och illamående kan förekomma, det beror på en förändring i kroppens nikotinnivåer på väldigt kort tid. Sänk din nikotinintag och ta reda på vilken nikotinhalt passar just dig.
  • Vid intag av hög nivå vegetabilisk glycerin i e-vätskan så kan det omvandlas till mjölksyra i kroppen, vilket kan orsaka muskelvärk och kramper. Att dricka vatten kan hjälpa för att ta bort mjölksyran ur systemet och även milda halsont. Om problemet kvarstår kan detta innebära en allergi mot vegetabilisk glycerin, besök en läkare.
  • Biverkningar som att ha ont i halsen, muskelvärk och uttorkning beror förmodligen på ämnet propylenglykol som finns i e-vätskan. Känner du symptom som utslag, svettningar, diarré, halsont eller en torr irriterad hals kan det bero på en allergisk reaktion, då rekommenderas du att kontakta en läkare.

Är e-cigaretter bättre än vanliga cigaretter?

Den elektroniska e-cigaretten uppfanns 2003 av Hon Lik en kinesisk apotekare, så det behövs mer tid och mer forskning inom området. En sak är säkert, det finns redan tillräckligt med bevis för att e-cigaretter är ett bättre alternativ än att fortsätta röka vanliga cigaretter.

Om mitt barn får i sig e-juice, vad ska jag göra?

Om ett barn får överdosering av e-vätska med nikotin så ska du:
Skölja ur munnen, gärna med något surt, till exempel juice, det minskar absorptionen från munhålan.
Ring sedan Giftinformation för att kontrollera risken, vid akuta fall 112, mindre akuta fall 010-456 6700.

Om barnet får symtom eller förtärt mer än några droppar e-juice med nikotin:
Ge medicinskt kol, besök sjukhus och kontakta Giftinformation, vid akuta fall 112, mindre akuta fall 010-456 6700.

Vid hudkontakt:
Spola av med vatten och ring Giftinformation för att kontrollera risken, vid akuta fall 112, mindre akuta fall 010-456 6700.

Vid förtäring av nikotinfri e-vätska räcker det med att ge någon form av dryck.

Vad innehåller en e-cigarett?

Själva e-cigaretten är en elektronisk produkt som har olika utseende, vissa liknar en penna eller har en form av en box. En vejp som den också kallas innehåller inte tobak, i stället tillsätter man e-vätska som innehåller kemiska ämnen, smakämnen och oftast nikotin och i vissa fall kommer el cigaretten förfylld med e-vätska.

Är passiv rökning från e-cigarett farlig?

Ångan i sig är inte farlig men innehåller partiklar som kan orsaka irritation i luftvägarna hos andra människor som är känsliga eller har någon form av allergi.

Är e-cigaretter beroendeframkallande?

E-cigaretten är inte beroendeframkallande, och inte heller e-vätskan. Det är nikotinet som man tillsätter i e-vätskan som är beroendeframkallande. Ett tips är att minska dosen av nikotinet och på så sätt dra ner sitt nikotinberoende.


Kan jag avbryta min order?

Du kan alltid avbryta ordern före du fått en bekräftelse på att ordern är färdigbehandlad.

Mitt paket är skadat eller produkten är trasig, vad gör jag?

Alla skador på emballage ska anmälas till transportören och noteras i samband med påskriften, vi kan inte ersätta transportskador som inte reklamerats till transportören.

Är inte skadorna synliga vid mottagandet eller produkten trasig så kontaktar ni oss vie e-post, vi skickar ut en returblankett som ni använder för att returnera produkten. När vi fått produkten i retur skickar vi en ny.
Har vi gjort ett nyutskick men inte mottagit returen, så förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för varans kostnad.

Vad händer om mitt paket försvinner under leveransen?

Kontakta transportören och oss via e-post, Kan inte paketet hittas inom 10 arbetsdagar skickar vi ut ett nytt.
Har vi gjort ett nyutskick men inte mottagit returen, så förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för varans kostnad.


Hur lång garanti har jag?

Batterier och mekaniska moddar: 3 månader
Startkit: 3 månader
Clearomizer & laddare: 1 månad
Förbrännare (coils) & e-juicer: Ingen garanti
Övriga produkter: 1 månad

Har jag öppet köp?

Så länge produkten är vid obruten förpackning gäller 14 dagars öppet köp.